Leapșa: 2016 review

E prima leapșă la care particip, deci YAY! Mulțumesc, Ghanda! Chiar voiam să scriu un articol despre cum mi-a fost 2016, deci, la întrebări:

1) Câte cărţi ai citit în 2016?

29, mai puține decât aș vrea, dar sper să recuperez în 2017.

2) Dintre ele, care a fost cea mai bună carte citită?

Greu. Foarte greu. Au fost multe cărți bune care mi-au plăcut mult așa că o să mă bazez pe sentimentul lăsat de terminarea cărților și o să spun că cea mai bună carte citită în 2016 a fost Stăpânul castelului de Teodora Matei. De menționat că a fost o cursă strânsă, pe muchie, cu Frontiera lui Lucian Dragoș Bogdan.

3) Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2016?

„— E timpul să te schimbi și să pornești spre casă. Trenul nu te așteaptă!

Mii de cuvinte au rămas nespuse, mii de întrebări nu s-au pus și nu și-au găsit răspuns.“

Teodora Matei, Stăpânul castelului, Editura Tritonic, 2016

Nu e neapărat cel mai frumos, dar este cel mai impresionant, nu doar în contextul poveștii, cât și separat.

4) Care carte citită în 2016 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

Iar e greu de ales ceva în condițiile în care am cam apreciat tot ce-am citit anul acesta… Lirael de Garth Nix cred că a fost cea mai dezamăgitoare. Dacă primul volum din serie a fost captivant, în acesta, autorul a reușit să mă piardă treptat. În Sabriel exista mereu acel pericol, nu știai ce se va întâmpla în continuare, dar în Lirael, parcă până pe la jumătate nu se întâmpla nimic.

5) Ai participat la vreun eveniment literar anul acesta (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Până anul acesta nu știam să existe evenimente literare la noi (exceptând Gaudeamus). Am trăit în lumea mea, dar nici că încercam să ies de acolo. Din mai, am trecut pe la câteva lansări, pe la Romcon și Gaudeamus. Au fost multe altele, dar nu am ajuns la toate. Cred că cel mai mult mi-a plăcut la Gaudeamus.

6) Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2016?

Deadpool. Atât. E suficient. Deadpool.

7) Care este cuvântul care rezumă cel mai bine anul 2016 pentru tine?

Încântare. După lupte seculare (cam 2 minute) am ajuns la concluzia că 2016 a fost un an de care sunt încântat. Am reușit să fac lucruri la care doar visam, am atins niște obiective care păreau foarte departe și, cel mai important zic eu, am cunoscut niște oameni minunați cu care, încet, încet, am legat prietenii.

8) E vreun moment de anul acesta pe care nu vrei să-l uiţi?

Sunt multe. Dar există unul pe care nu o să-l uit vreodată: reacția tatălui meu (nu eram lângă maică-mea când a terminat și ea) după ce a citit Croitorul (o poveste despre și pentru bunicul meu din partea mamei care s-a stins acum câțiva ani).

9) Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2016?

Există oameni care mi-au citit poveștile și de la care am primit feed-back. Nu speram să ajung să scriu ceva care să fie citit de altcineva în afară de mine și eventual Cristina.

10) Scrie o dorinţă pentru anul 2017.

Nu cumva dacă spui ce-ți dorești, nu se mai îndeplinește? (nu-s superstițios, doar făceam o glumă). Pfff… Poate să reușesc să scriu mai mult, să citesc mai mult și să trag mai tare la facultate. Dar astea sunt mai mult obiective pe care mi le doresc îndeplinite. Mă rog, îmi doresc să mă perfecționez la o mulțime de capitole.

Cam astea sunt răspunsurile mele la cele 10 întrebări. Cum a fost lansată invitația inițială, dau și eu mai departe (că doar e leapșă): Alexa (Twistinmysobriety) și Lucian Dragoș Bogdan (scriitor, dar și blogger).

La mulți ani!

Reclame

3 gânduri despre &8222;Leapșa: 2016 review&8221;

  1. Pingback: Retrospectivă #1 | Catharsis Writing

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s