Final Frontier#7 văzut din partea cealaltă.

Helău, helău! Cu toată vremea urâtă, cu toată zăpada din acest Crăciun de martie, cu tot frigul, a avut loc Final Frontier#7. Sunt multe de zis, dar o să încerc să fiu scurt și să subliniez doar aspectele mai importante.

Anul trecut a fost primul meu FF. La finalul evenimentului, m-am dus la Andreea, șefa, cea care s-a ocupat de organizare alături de armata ei de voluntari. Atunci am întrebat-o dacă pot să-i ajut și eu la următoarea ediție. Și asta am făcut!

A fost primul meu eveniment unde am participat ca voluntar și unde am încercat să mă ocup cât mai bine de atribuțiile mele (habar nu aveam ce trebuia să fac, deci, mai tot timpul mi-am căutat de lucru sau mi s-a dat de lucru).

Din păcate nu am avut timp să fac poze sau live-uri pe Facebook, dar au făcut alții.

Hai că deja vorbesc aiurea și nu ajung unde vreau să ajung…

Sâmbătă, 24 Martie:

Aș putea să vă zic la cât am ajuns, ce am mâncat (mai nimic dacă nu se ducea cineva până la magazim și-mi lua și mie ceva de mâncare) etc.

Altfel:

Am participat la lansările celor de la Crux, adică Împăratul Ghețurilor și Arlequine, de Ana-Maria Negrilă și George Cornilă.

După am uitat, debusolat fiind, că urma o altă lansare la care voiam să ajung, cea a editurii Tritonic… scuzeee.

Am stat de vorbă cu un autor pe care l-am criticat în trecut și mi-a demonstrat că se poate și altfel, că există totuși oameni care pricep părerile cititorilor, chiar dacă nu sunt de acord cu ele (lucru pe care nu il reproșez, ci chiar îl apreciez, având în vedere că și-a argumentat punctul de vedere). Aia a fost o experiență chiar plăcută.

2 vărfuri a avut ziua de sâmbătă, printre multe alte evenimente superbe și oameni dragi și simpatici: unul a fost la târg, iar celălalt a fost după târg, la bere.

Primul, și singurul despre care vă zic, a fost, undeva pe la 2 și ceva, când a apărut o cititoare a blogului meu care, după recenzia de la Împărat, a zis că mai vrea recomandări de la Crux. Eu, văzând un cititor interesat, am răspuns… eu am răspuns orientativ și în mare, în ideea de a oferi o gamă mai mare de posibilități. Respectiva cititoare, față de care aș vrea să mă scuz pentru că am fost pe fugă mai tot timpul, s-a dus la standul cu pricina și a cumpărat tot ce-i recomandasem (cred). Toate cărțile despre care i-am spus că ar putea să le cumpere să le citească, le-a cumpărat. Acum, bucuria de moment a fost atât de mare încât nu am percutat ce și cum până mai târziu. Eu sper să-ți placă și să le citești cu plăcere :D.

Duminică, 25 Martie:

Duminică mi s-a părut mai mare agitația și totuși, s-ar părea, deși nu am date sigure, că a fost ceva mai liber.

Lăsând asta de-o parte, duminică mi-a plăcut chiar ceva mai mult.

Am ratat din păcate a doua lansare a aceleiași edituri de sâmbătă pentru că m-a rugat șefa să stau să dau biletele de intrare gratis (da, aia a fost sintagma pe care am folosit-o eu și Laur care a stat acolo mai mult ca oricine altcineva).

Pe la 14:00 a fost evenimentul care m-a entuziasmat cel mai mult pentru că, drăguții mei colegi, m-au lăsat să moderez discuția speculativă despre colonizarea planetei Marte, alături de Mihai Alexandru Dincă, Alexandru Lamba, Adrian Mihălțianu, Florin Stanciu și Adrian Șonka. Eu sper că a ieșit ok, dar, având în vedere că lumea ne-a ascultat până la final și că s-au tot pus întrebări și că nu am văzut fețe plictisite, cred că e de bine (deși aș fi putu să fac o treabă mai bună ca moderator). Filmarea discuției, dar și a celorlalte evenimente vor fi puse pe youtube cât de curând și vă las și eu link aici.

O chestie amuzantă a fost când, după două  zile de socializat, eu și un alt tip ne-am trezit că ne știm de undeva, dar nu știam de unde. Și am discutat, și am discutat, și am tot discutat, și, până la urmă, ne-am dat seama în ce împrejurări ne-am cunoscut și am râs. Bine, acum nu pare așa de amuzant, dar nouă ne-a trebuit jumătate de zi să ne prindem.

Alt high-light de la FF-ul de anul acesta a constat în concursul de cosplay și în faptul că Ken, membrul al juriului pe care îl știți ca Vader, a venit la premiere costumat în Doctorul Nouă.

 

Cam așa a decurs pe scurt FF#7. Cu alte cuvinte superb!

 

Acum, pentru că eu am vorbit cu ceva oameni de la standuri (cam o dată la două ore să văd ce le mai trebuie), am realizat că sunt super și fac chestii marfă.

Fără vreo ordine anume, vreau să vă zic și vouă de ei și apoi de edituri, nu de alta, dar merită să aflați de ei, dacă nu știați deja.

Noctisart și Wizart Room, care au tot felul de produse hand-made super drăguțe și simpatice. (astea sunt câteva dintre chestiile pe care le fac)

 

Books Express cu care deja colaborez printr-un program de afiliere pentru bloggeri, dar cu care sper să reușim să colaborăm mai direct.

Pionul.ro, adică standul ăla cu toate boardgameurile la care te-ai putea gândi.

29543114_2052890691696965_5385656662821969591_n

Research X Development, adică standul micuț cu chestii 3D printate.

501st legion – Romanian Outpost: Bad guys doing Good. Cred că mottoul ajunge.

 

Societatea Tolkien din România. Din nou, nu cred că trebuie să spun prea multe despre această seminție a tărâmului de est (nu-i chiar mijloc).

Au fost și alți expozanți (caricaturi, stickere, desene/picturi, VR), dar cu aceștia șase am reușit să discut mai multe și să vorbim două trei chestii despre FF-ul de anul viitor (hi-hi!).

Acum, ca să fim înțeleși, articolul ăsta nu e poziția oficială a organizatorilor, ci poziția mea de blogger care a dat o mână de ajutor. Wrap-up de final de FF o să vină probabil pe bookblog.ro (când apare vă dau link).

 

Despre edituri, nu știu ce o să se concretizeze și ce nu (înainte să spună cineva că nu-i ok că vreau să colaborez cu mai multă lume, eu vreau să spun că dacă oamenii fac ceva marfă și aduc ceva mai multă cultură pe meleagurile noastre, de ce să nu colaborez cu ei?), dar avem așa (tot de la stânga la dreapta):

SuperErou.ro și la ei nu cred că mai trebuie să spun ceva.

Crux Publishing cu care o să colaborez în continuare și de la care am aflat 2-3 lucruri sipatice pe care vreau să le văd concretizate cât mai repede. Când o fi să fie, vă zic și vouă.

Nemira care a relansat Revista Nautilus sub frâiele lui Marian Coman și unde sper eu să putem colabora de acum încolo mai mult (nu, nu m-a plătit Nemira nici măcar o singură dată să scriu ceva de bine sau de rău și nu am colaborat direct până în prezent).

Crime Scene Press, unde, din două vorbe și trei discuții, am ajuns deja să începem o colaborare, adică George Arion Jr. mi-a oferit un goodies bag (o să pun poze cu recolta de FF mai jos), deși i-am spus că nu vreau cărți moca (am spus tuturor) și am încercat să le refuz, dar, evident, le-am luat. O să vă zic și de cărți când o fi cazul. Până atunci mă bucur că am început colaborarea cu ei. (YAY!)

Herg Benet, chiar lângă ușă și în frig cu care sper să pot concretiza colaborarea pe viitor (pentru că de ce nu?). Aici o să recunosc că nu am reușit să discutăm prea mult, dar e ok.

Paladin, cu care, din păcate, nu am reușit să mă întâlnesc cu cineva cu care să discut per se de o colaborare, adică domnul care a stat la stand a vrut să mă ajute, dar nu era foarte sigur cum să procedeze, așa că am amânat discuția.

Tritonic cu care iarăși o să colaborez în continuare. Și de la ei am aflat ceva-ceva vești pentru următoarea perioadă și tare aș vrea să le văd concretizate cât mai repede. Și la ei vă anunț când o fi să fie.

Apoi au fost cei de la Quantum care, deși ne-am înțeles superb (eu cu cei de la stand) și am discutat și au părut foarte ok, în lumina discuțiilor care tot apar din ianuarie, o să spun pas pe moment colaborării cu ei, deși nu o să închid ușa aceea.

Ultima editură prezentă a fost Pavcon cu care nu am apucat să vorbesc de o colaborare, dar nu-i timpul pierdut.

 

Acum, eu sper să nu supăr pe nimeni și sper că v-a plăcut la FF#7.

Ar mai fi de menționat, de fapt, de mulțumit gazdelor de anul acesta pentru că, în ciuda debandadei și dezastrului pe care l-am făcut pe acolo, ne-au primit și au părut să se simtă bine cu noi, deci, mulțumim Univertății Dimitrie Cantemir.

 

Aș vrea totuși să vă întreb două chestii și chiar aș vrea și niște răspunsuri:

  1. V-ar plăcea ca la următorul FF să existe niște mese cu boardgames pentru participanții la târg? (nu ca să le vedeți sau să le cumpărați, ci și ca să jucați)
  2. Aici e aia mișto rău, nu de alta, dar, prin învăluire am prins ceva dintr-o discuție: ați vrea un târg similar, dar centrat pe crime? (părerea mea e că se vor găsi ceva mai greu activități, dar nu imposibil – dacă m-ar lăsa, aș ține o discuție despre otrăvuri).

Chiar aș vrea să răspundeți și poate, cine știe, se va și concretiza ceva.

Mai jos vă las pozele cu captura mea de la FF.

Cius!

dav

arlequina lui George abia așteaptă să fie citită

dav

iubesc cartea asta!

dav

 

P.S.: FF#7 nu ar fi fost posibil fără bookblog.ro, fără cei care au dat o mână de ajutor (nu știu cum să nu mă bag și pe mine aici, deși s-ar fi descurcat și fără), fără gazdele târgului, fără expozanți, dar, cel mai important, FF-ul nu ar fi posibil fără oamenii care trec pe acolo.

P.P.S.: pe lângă prezența copiilor fascinați de ce găseau la târg, am auzit și despre un copil care a început să se dea cu fundul de pământ că ai săi părinți voiau să plece de la târg, iar el nu.

3 comentarii la „Final Frontier#7 văzut din partea cealaltă.

  1. Eu am adorat fiecare secundă petrecută la târg 💜
    Dacă nu citeam recenzia ta, aproape uitasem cât de mișto și relaxant a fost. Pe lăngă faptul că m-am revăzut cu oameni dragi, am cunoscut oameni faini, îndrăgostindu-ma pe loc de cei de la Puc Art & Toys 😻
    Sper ca și la anul sa fiți voluntari cel puțin în aceeași măsură pentru că totul a fost impecabil. Felicitări! 👍

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s