FF8: #DragoniideBibliotecă

S-a terminat și FF8, al treilea la care mă duc, al doilea ca voluntar. Vă zic pe scurt cum s-a văzut de la mine:

Am revăzut oameni simpatici cu care nu am mai interacționat de ceva vreme pentru că m-am izolat.

Mi-am luat cărți :)):

 

În rest am tot dat dure și am stat de vorbă cu oamenii ăia simpatici despre care vorbeam, am mai făcut una alta și, cu drag, am participat la câteva evenimente.

Acuma, despre evenimente, ar fi ceva deosebit de zis: am fost la SINGURUL eveniment la care nu m-a luat somnul deloc… mă rog, au fost 2, dar al doilea mai scurt și nu l-am putut savura destul, pentru că a fost cam pe fugă, dar nici acolo nu m-a luat somnul. A fost primul eveniment de lansare de carte la care am stat atent, la care nu s-a băgat nimeni în discuții aiurea, nu s-a bătut nimeni cu pumnul în piept etc. Eu nu prea mai asist la eveminemte decât dacă sunt rugat și persoana care mă roagă e cumva importantă pentru mine sau dacă nu sunt la lansarea respectivă anumiți oameni și peroana sau persoanele care prezintă/lansează etc. sunt importante pentru mine. Nu vreau să fiu rău, dar nu am răbdare să stau o oră lipit de un scaun să ascult un om care-și dă prea multă importanță vorbind despre ceva cu totul nelegat de subiectul pentru care sunt acolo, sau să debiteze povești lungi și fără sens. (da, știu, m-am făcut rău).

Ei, bine, anul ăsta, au fost 2 evenimente care mi-au plăcut în mod deosebit și care cred că ar trebui să reprezinte standardul de lansare de carte (nu știu restul dacă au fost la fel, dar o să mă uit pe filmări). Ambele sunt de la Crux… nu, nu mă plătesc cei de la Crux ca să spun chestiile astea, nici autorii, nici nimeni. (Poate o să vă zic într-o zi ce și cum despre fiecare editură ca să stabilim niște lucruri clare, pentru că sunt edituri care îmi plac și edituri care nu îmi plac, sunt autori/editori care îmi plac și unii care nu îmi plac, iar combinațiile sunt cele patru posibile: editură ok+autori ok, editură ok+autori not-ok, editură not-ok+autori ok, și, evident, editură not-ok+autori not-ok).

Mă rog, ideea e că la evenimentul cu Ana-Maria Negrilă, cel în care a lansat volumul al treilea din seria Stelarium, unde a fost autoarea alături de editoare (duh!) și Oliviu Crâznic, a fost minunat. Nu s-a rezumat cartea, nu s-au lăudat chestii generice, ci, a fost un dialog de idei, de păreri despre ideile alea, despre cum sunt redate, despre filosofie, despre documentare, societate, psihologia personajelor. A fost primul eveniment unde am fost treaz tot timpul și atent, chiar captivat aș spune, tot timpul. Când apar filmările, vă invit să vedeți și voi ce zic eu aici, că poate vă surâde formatul.

Al doilea, a fost tot la Crux, cum ziceam mai sus, duminică, unde s-a mers pe cam același format, într-un timp mai redus, cu George Cornilă, Mircea Țara, Anamaria Bancea și Deea Sterea. (aici sunt cumva mai puțin imparțial, nu de alta, dar, la modul cel mai serios, l-aș asculta pe George ore fără să mă plictisesc pentru că are un timbru minunat, chiar dacă e relativ monoton, care nu plictisește, iar omul e destul de inteligent cât să țină conversația mergând mult timp… PS.: scuze, Mircea, Ana și Deea).

Acum, aș vrea să mă laud și eu, că am avut și eu o discuție, ce-i drept, pe final de târg (poate la anul o ținem mai devreme), unde i-am avut alături pe Mircea Țara, Laura Știrbu și George Arion Jr. Cu ei trei am stat de vorbă despre dragoni, că doar eram la un eveniment despre dragonii de bibliotecă. Mie mi-a plăcut cum a ieșit, celor prezenți le-a plăcut, acum, vedem ce zice lumea și despre filmări.

Ca mulțumiri de încheiere, lista ar fi lungă, dar zicem așa: Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” pentru găzduire, oamenilor de la HEMA pentru reprezentația de luptă cu săbii, expozanților care au venit iar, dar și celor noi, și, evident, cumva cel mai important, vizitatorilor care au trecut pragul FF-ului și au interacționat cu noi toți care eram pe acolo.

Ar mai fi ceva de zis: știu, din auzite, niște oameni. Cumva prieteni de familie de ceva vreme, dar pe care eu nu i-am văzut de când eram prospăt ieșit din tânăra pruncie, adică de vreo 10-15-20 de ani (habar nu am cât). Știam de ei, le urmăream (și urmăresc) reportajele cu drag, și am un respect deosebit pentru ei. Cumva, astrele au făcut ca și ei să știe de existența mea, și, mai mult, să îmi mai urmărească și blogul din când în când. Rezultatul a fost că, la o simplă rugăminte, au venit și au făcut niște poze minunate pe care o să vi le las în continuare. Lor vreau să le mulțumesc iar în mod deosebit (îi găsiți pe facebook și, dacă ați văzut vreun reportaj de la În Premieră, îi găsiți și pe acolo)

Vă las acum cu pozele lor.

Cius!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s